Berlijn

activiteit

Trabi-Safari, ontdek Berlijn met een Trabant

Wat is nou de leukste manier om de stad Berlijn te verkennen? Met een Trabant natuurlijk! Deze auto was het symbool van de DDR en nog altijd zeer geliefd. In een colonne zie je ze af en toe voorbij tuffen, langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Stap ook in een Trabant en verken de stad in deze oldtimer met Trabi-Safari.

Trabi-Safari, ontdek Berlijn met een Trabant

Een colonne Trabantjes van Trabi-Safari

Het symbool van de DDR

De Trabant domineerde in de DDR-periode het straatbeeld van Oost-Duitsland. Nog voordat de Trabant van de band rolde bouwde men een luxe auto, de Sachsenring P240. Deze auto werd een statussymbool voor de leiding van het land, maar de partij wilde ook een echte volksauto. De Trabant was bij zijn introductie in 1957 een vooruitstrevende gezinswagen. Allereerst de ronde modellen P50 en P60, later de Trabant 601 die de meeste van jullie wel kennen. De carrosserie was van duroplast, een mix van katoen en hars. Door wanbeleid en gesprek aan materiaal moesten de mensen soms wel 10 jaar wachten op hun auto. Zo werd de Trabant een echt luxe artikel en waren mensen ongelooflijk bij toen ze hun Trabi eindelijk kregen. De auto werd als het ware een deel van de familie. Zowel de DDR als de Trabant werden ingehaald door de tijd. In al de jaren dat de Trabant 601 werd geproduceerd werden er nauwelijks moderne technieken toegepast.

De Trabant werd wereldberoemd toen de Berlijnse Muur in 1989 viel. De Oost-Duitsers reden in enorme files de West-Duitse grens over. maar de jaren erop werden de Trabi’s letterlijk bij het grof vuil gegooid en ingeruild voor een luxe West-auto. Gelukkig besefte men het historische belang van de Trabant en de auto kreeg een cultstatus. Hoewel de auto vrijwel van het straatbeeld verdwenen lijkt, zijn er nog altijd talloze liefhebbers die deze oldtimer koesteren.

Trabi-Safari, ontdek Berlijn met een Trabant

De Trabant 601, symbool van de DDR

Tuffen door de straten van Berlijn tijdens de Trabi-Safari

Wil jij Berlijn ook verkennen in een Trabant. Reserveer vooraf een auto op de website van Trabi-Safari. Je kunt kiezen voor twee verschillende routes, een korte en een lange, waarbij je langs de bezienswaardigheden van de stad kunt bewonderen vanuit de auto.

De grote dag dat je in een Trabant zult rijden. Vergeet alle luxe van de hedendaagse auto’s. Wanneer je in een Trabant stapt zal allereerst de geur van tweetakt je tegemoet komen. De pook zit aan het stuur, maar is eigenlijk hetzelfde principe als een normale pook in de auto. Verder heb je de schakelaar voor de lampen, alarmlichten en de ruitenwissers. Uiteraard vind je links van het stuur de richtingaanwijzer. En dat is het verder wel zo’n beetje. Kun je dan zomaar starten? Nee. Vergeet de benzinekraan niet open te draaien want anders zul je na enkele meters weer stil staan. Maak je geen zorgen, je zult voordat je gaat rijden alles duidelijk uitgelegd krijgen wat je moet doen.

Tijd om de auto te starten. Rengdengdengdeng! De Trabant maakt een geluid dat lijkt op een grasmaaier en uit de uitlaat komen blauwe walmen. Via de radio in de auto sta je in contact met de gids die voorop rijdt. Jij rijdt achter hun aan en tuft vervolgens door de straten van Berlijn. Geniet van deze nostalgische rit en geniet zeker ook van de stad. De Trabi-Safari staat garant voor vermaak en is een leuke en originele manier om Berlijn beter te leren kennen. Aan het einde van de tour krijg je nog een rijbewijs als je achter het stuur bent gekropen.

Trabi-Safari, ontdek Berlijn met een Trabant

Ontdek Berlijn vanuit de Trabant

Trabi-Safari, ontdek Berlijn met een Trabant
Trabi-Safari, ontdek Berlijn met een Trabant

Vergeet alle luxe van de hedendaagse auto's

Hoe lang rijden ze nog rond in Berlijn?

Inmiddels is de discussie gaande in Duitsland of de Trabant geweerd moet worden in Berlijn. Oude dieselauto’s zijn al verboden, maar de ‘stinkende’ Trabant rijdt er vooralsnog rondt. Als het aan de Duiste politiek ligt, komt hier verandering in. Het zou zonde zijn als de Trabant zou verdwijnen uit het straatbeeld van Berlijn. De auto is geliefd en een toeristische attractie. Wie weet hoe lang je nog kunt genieten van de Trabi-Safari.

Meer informatie

Zoek een hotel in de buurt

Booking.com