Over Duitsland-Reistips.nl

Duitsland-Reistips.nl is een inspiratieblog over reizen door Duitsland. Wij zullen op zoek gaan naar de mooiste plekjes van ons buurland en hopen jullie te inspireren om Duitsland ook te bezoeken. Duitsland is goed bereikbaar, veelzijdig, heeft een rijke geschiedenis, veel culturele bezienswaardigheden, prachtige natuur, maar ook een land met heerlijk eten. Op onze site vind je informatie over de steden, handige tips en leuke adresjes.

Waarom Duitsland?

Waar komt die liefde en passie voor Duitsland toch vandaan? Eigenlijk heel simpel. Mijn moeder komt uit Mulda en is opgegroeid in de DDR, het voormalige Oost-Duitsland. Hoewel mijn zus nog in Dresden geboren is, ben ik zelf in Nederland ter wereld gekomen. Toen ik nog een klein kind was gingen we met de gehele familie met enige regelmaat naar Oost-Duitsland. Hier hadden we immers nog voldoende familie wonen. Als groot autoliefhebber keek ik mijn ogen altijd uit, want hier reden nog merken als Trabant en Wartburg. Ik heb altijd gezegd dat ik ooit ook zo’n auto zou gaan rijden, een droom die in 2008 zou uitkomen.

De liefde voor het oosten van Duitsland is altijd gebleven en met name van de deelstaat Saksen wordt ik enthousiast. Door de jaren heen heb ik Duitsland met enige regelmaat bezocht. Leuke citytrips, pittoreske dorpen, prachtige natuurgebieden en sfeervolle kerstmarkten. Duitsland heeft ongelooflijk veel te bieden en er valt nog zo veel te ontdekken. Al deze ervaringen zal ik gaan verzamelen op deze website. We staan nog in de kinderschoenen maar hebben ongelooflijk veel tips. Wekelijks zullen we nieuwe verhalen posten en we blijven het land verder ontdekken.

Alle hotels in Dresden
Booking.com

Meer van Saksen

Görlitz
Görlitz
Görlitz
Görlitz