Mörsdorf

bezienswaardigheid

Geierlay Hangbrug, de op één na langste hangbrug van Duitsland

Heb jij geen hoogtevrees? Dan moet je zeker eens over de Geierlay Hangbrug lopen in de Eifel. Deze hangbrug hangt op een hoogte van 100 meter en is maar liefst 360 meter lang. Wat ons betreft een must-visit wanneer je in de Eifel bent.

Geierlay Hangbrug

De Geierlay Hangbrug nabij Mörsdorf

Geschiedenis van de Geierlay Hangbrug

Het idee om een hangbrug in Mörsdorf te bouwen ontstond in 2006. Dit plan werd afgewezen omdat men dacht dat het niet te realiseren zou zijn. Drie burgers, waaronder de burgemeester, pakten het idee in 2010 opnieuw op en ditmaal met succes. In mei 2015 werd er begonnen met de bouw van de brug, geïnspireerd op de Nepalese hangbruggen. De bouwkosten van de brug bedroegen 1,14 miljoen Euro, waarvan een gedeelte werd gefinancierd door de EU en de staat Rijnland-Palts. Op 3 oktober 2015 werd de brug geopend.

Bewoners mochten meestemmen over de naam van de brug. De Geierlay is een verwijzing naar de rotshelling met de bijnaam Geierlay. Die bijnaam heeft de rots gekregen omdat hier vele roofvogels leven. Het woord ‘Geier’ is afgeleid van het woord ‘gier’ en is een naam voor verschillende soorten roofvogels.

Geierlay Hangbrug

Met een lengte van 360 meter de op één na langste hangbrug van Duitsland

Populair bij dagjesmensen

Dankzij de brug heeft het toerisme in de streek een flinke impuls gekregen. In het eerste jaar brachten maar liefst 370.000 mensen een bezoek aan de Geierlay. Al snel was de brug erg populair bij dagjesmensen en fotografen. Grote kans dat je niet alleen zult zijn wanneer je hiernaartoe gaat. Durf jij het aan om 100 meter de diepte in te kijken?

Veel bezoekers komen alleen voor de brug en lopen vervolgens terug naar Mörsdorf. Je hebt ook nog de mogelijkheid om rondom de brug een 6,2 kilometer lange wandeling te maken. De route van deze wandeling kun je in het bezoekerscentrum van Mörsdorf

Geierlay Hangbrug

Populair bij dagjesmensen en fotografen

Niet meer de langste hangbrug van Duitsland

Op veel websites staat dat de Geierlay Hangbrug de langste van Duitsland is. Deze informatie is niet meer actueel. In 2017 werd de TITAN RT in het Naturpark geopend. Deze hangbrug is 483 meter lang en heeft een 458.5 meter lange vrije overspanning. Hiermee is de TITAN RT de langste wandelhangbrug ter wereld. Deze brug loopt over de Rappbodetal, parallel aan een stuwdam. De Geierlay Hangbrug mag dan wel de titel van de langste hangbrug van Duitsland zijn verloren, het neemt niet weg dat een wandeling over de brug nog altijd spectaculair is. De brug hangt midden in de natuur en heeft daarom een veel mooiere ligging.

Geierlay Hangbrug

Durf jij het aan om over deze brug te wandelen?

Praktische informatie

De Geierlay Hangbrug hangt tussen de plaatsen Mörsdorf en Sosberg. In het dorpje Mörsdorf zijn er speciale parkeerplaatsen waar je je auto tegen betaling kwijt kunt. Houd er rekening mee dat het behoorlijk druk kan zijn op bepaalde dagen. Hier kun je het bezoekerscentrum van Geierlay tevens een bezoek brengen. Vanaf de parkeerplaats is het nog ongeveer 2 kilometer lopen tot aan de brug. De weg ernaartoe is goed aangegeven.

De hangbrug kun je het gehele jaar door bezoeken. Toegang tot de brug is gratis. Hierdoor is de hangbrug een populaire bestemming en kan het behoorlijk druk zijn. Het is daarom raadzaam om zo vroeg mogelijk te komen. Wellicht heb je dan het geluk dat de mist nog tussen de bomen hangt. Ook in de decembermaanden is de hangbrug de moeite waard. Rondom de feestdagen wordt de brug namelijk fraai verlicht.

Meer informatie: www.geierlay.de

Meer informatie

Zoek een hotel in de buurt

Booking.com