Quedlinburg

eten

Café Vincent, lekkere kwarktaart eten

Als wij in Duitsland zijn, gaan we altijd op zoek naar een plek waar we heerlijke taart of gebak kunnen eten in de middag. Even heerlijk een zoete zonde samen met een bakje koffie. Vrijwel iedere regio heeft een specialiteit en in iedere stad vind je een café dat bekend staat om heerlijke taartjes of gebakjes. In Quedlinburg is dat zonder twijfel Café Vincent.

De zoete zonde in Quedlinburg

Café Vincent staat bekend om zijn Käsekuchen, in het Nederlands kwarktaart. Ze hebben hier 131 verschillende varianten kwarktaarten die hier dagelijks vers worden gebakken. Denk bijvoorbeeld aan variaties met aardbeien, bosbessen of wat exotischer met advocaat of ananas. Uiteraard zijn niet alle variaties iedere dag voorhanden, maar je hebt altijd een ruime keuze. Omdat het aanbod dagelijks anders is kun je het beste even naar binnen lopen en een kijkje nemen in de vitrine. Zo kun je direct ook even een kijkje nemen bij de ovens waar de kwarktaarten worden gebakken. Binnen is het maken van foto’s niet toegestaan, dus respecteer deze regels.

Niet alleen kun je hier terecht voor kwarktaart, want je kunt ook genieten van verschillende koffievarianten zoals Vincentino, Zimt Zicje, Zimt Zickchen en Zimt Bock. Bij mooi weer kun je op het terras voor het café zitten. Hou rekening met een enorme drukte, want Café Vincent wordt druk bezocht. Door de drukte kan de bediening wat chaotisch zijn en kan het zijn dat je vrij lang moet wachten tot je moet betalen.

Café Vincent, lekker kaastaartjes eten
Café Vincent, lekker kaastaartjes eten

Heerlijke kwarktaart

Café Vincent is gevestigd aan de voet van het Quedlinburger Schlossberg. Het café is dagelijks geopend vanaf 11.00.

De website van Café Vincent is al geruime tijd niet meer geupdate. Het dagelijkse aanbod is niet op de website te vinden. Je moet dus altijd even binnen een kijkje nemen.

Café Vincent, lekker kaastaartjes eten

Café Vincent is gevestigd bij het Quedlinburger Schlossberg

Meer informatie

Zoek een hotel in de buurt

Booking.com