Hoofdstad van Duitsland

Berlijn

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en is een ideale bestemming voor een citytrip. Of je nu voor een dag, een lang weekend of een complete week bent, er valt altijd wel iets nieuws te ontdekken in deze stad. Berlijn heeft een rijke historie die niet altijd even positief was. Tussen 1961 en 1989 werd de stad door tweeën gesplitst door de Berlijnse Muur. De blijdschap en de opluchting was groot toen de betonnen muur viel op 8 november 1989. Sindsdien is de stad helemaal opgekrabbeld en verwelkomt het jaarlijks miljoenen bezoekers.

En terecht, want Berlijn telt legio bezienswaardigheden en te gekke activiteiten. De Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche, Reichstag, Fernsehturm, het Holocaust Denkmal, Schloss Charlottenburg zijn slechts enkele belangrijke bezienswaardigheden in de stad die je kunt bezoeken. Ga terug in de tijd toen de stad nog in tweeën was gedeeld en wandel langs de East Side Gallery of bezoek het Stasi Museum en de voormalige Stasi gevangenis. Ook ondergronds heeft Berlijn bezienswaardigheden die je tijdens een tour bij Berlin Unterwelten kunt bezoeken. Verken de stad te voet, met de fiets, met de S-Bahn of met de Trabant. Verken de verschillende wijken, met ieder zijn eigen charme. Geniet van de culinaire kant van de stad. Wedden dat jij bij een bezoek aan de stad nog eens terug wil?

Berlijn

Bekijk het uitzicht vanaf de Fernsehturm

De Fernsehturm is één van de iconische bouwwerken in Berlijn. Met een hoogte van 368 meter domineert de televisietoren de skyline van Berlijn. Voor een geweldig panorama kun je naar het uitkijkplatform van de Fernsehturm. Op een hoogte van 203 meter heb je onder meer zicht op de de Reichstag, Brandenburger Tor, de Dom en het Museuminsel. Je kunt zelfs met dit fantastische uitzicht dineren. Omdat de Fernsehturm een populaire attractie is, kan het wel eens behoorlijk druk zijn. Koop daarom vooraf alvast een ticket zodat je niet uren in de rij hoeft te staan. Als je in het restaurant wil dineren, reserveer dan ook op tijd.

Boek een kaartje voor snelle toegang tot de Fernsehturm

Tip

Met de Berlijn WelcomeCard kun je 2, 3, 4,5 of zelfs 6 dagen reizen met het openbaar vervoer in de tariefzones A, B en C. Reizen met het openbaar vervoer is de makkelijkste en snelste manier om alle bezienswaardigheden van de stad te ontdekken.

Koop de Berlin WelcomeCard

Verken Berlijn met een Trabant

Reserveer een Trabant

Bezoek het DDR Museum

Koop een kaartje voor het DDR Museum

Wandel langs de East Side Gallery

De Berlijnse Muur

Ga naar de Reichstag

Rondleiding door de Reichtstag

Berlin Unterwelten

Overnachten in Berlijn

Alle hotels
Booking.com