Saksen

Als ik een favoriete deelstaat in Duitsland mag aanwijzen, dan zou dat zonder twijfel Saksen zijn. Deze deelstaat ligt in het oosten van Duitsland en grenst aan de landen Tsjechië en Polen. In Saksen vindt je een aantal prachtige culturele steden. Dresden is de hoofdstad en tevens mijn favoriete stad van heel Duitsland. Deze prachtige stad werd in de Tweede Wereldoorlog voor een groot deel verwoest, maar ademt nog altijd enorm veel historie. Leipzig is de tweede stad van Saksen en wordt ook wel eens het kleine Berlijn genoemd. En dan zijn er nog een flink aantal kleine steden die de moeite waard zijn om te bezoeken, zoals Chemnitz, Zwickau, Freiberg, Meissen, Bautzen, Görlitz en Zittau.

Er zijn prachtige natuurgebieden te vinden in Saksen. Het unieke landschap van de Sächsische Schweiz behoort tot de hoogtepunten. Je kunt hier prachtige wandelingen maken en onder meer de Bastei en de burcht Königstein bewonderen. Iets minder bekend zijn het Zittauer Gebirge en het Fürst Pückler Park. Het Erzgebirge is ook een zeer interessante regio. Eeuwenlang werd hier aan mijnbouw gedaan, maar de regio staat ook bekend om de kerstdecoraties. De inwoners van het Ertsgebergte vieren kerst nog op de traditionele wijze, niet voor niets wordt deze regio ook wel het Weihnachtsland genoemd.

Dresden - Zwinger
Onze tip

Dresden

Dresden wordt ook wel het ‘Florence aan de Elbe’ genoemd. Aan het begin van de 20e eeuw was het misschien wel één van de mooiste steden van Europa.

Zin in een stedentrip?

De populairste steden van Saksen