Noordrijn-Westfalen

De grote deelstaat Noordrijn-Westfalen grenst direct aan Nederland en België. Het is slechts een klein stukje rijden en daardoor ook een populaire bestemming in Duitsland. Noordrijn-Westfalen is de deelstaat met de meeste inwoners. Je vindt er een flink aantal grote steden, maar ook een indrukwekkende variatie aan landschappen.

Steden als Keulen en Düsseldorf behoren tot populaire bestemmingen voor een mooie stedentrip. Kleinere steden als Monschau, Münster en Aachen doen niet veel onder. Dan zijn er nog talloze natuurgebieden. Het Münsterland, de Eifel, het Teutoburger Woud, het Sauerland en het Zevengebergte zijn absoluut de moeite waard om te ontdekken. Er zijn duizenden kilometers aan wandel- en fietspaden. Langeafstandswandelingen als de Rothaarsteig, Eifelsteig, Rheinsteig en Via Adriana behoren tot populaire wandelroutes. En dan is er ook nog de oude industrie die je in het Ruhrgebied aantreft. De gigantische industrieën zijn tegenwoordig omgetoverd tot een populaire hotspots. Denk bijvoorbeeld aan Zeche Zollverein of het Landschaftspark Duisburg-Nord.

De beste tips voor jou

Alle bestemmingen in Noordrijn-Westfalen

Bad Münstereifel

Bad Münstereifel is een klein stadje in de Eifel. Bekend als City Outlet en een officieel kuuroord. Het historische centrum wordt omring door historische stadsmuren en telt talloze vakwerkhuizen.

Birgeler Urwald - Birgelener Pützschen

Birgeler Urwald

Het Birgeler Urwald bestaat uit een grote verscheidenheid aan bossen in het Naturpark Maas-Schwalm-Nette waar je bijzondere flora en fauna kunt zien.

Essen

Essen is een industriestad in het Ruhrgebied met een aantal verborgen pareltjes

Teutoburger Woud

Teutoburger Wald

Actief zijn in de natuur, cultureel erfgoed bewonderen en idyllische dorpen en steden bezoeken.