Thüringen

Als er een deelstaat in Duitsland is met veel geschiedenis, dan is het Thüringen. In deze deelstaat zijn veel bekende mensen geboren zoals Johan Sebastian Bach, Johann Wolfgang von Goethe, Friedrich Schiller, Martin Luther, Carl Zeiss en Friedrich Nietzsche. Thüringen stond aan de wieg van de Reformatie en is het centrum van de Sturm und Drang en de Duitse Klassiker. Hier is Europese geschiedenis geschreven. Die rijke cultuur is te ontdekken in steden zoals Erfurt, Weimar, Jena, Gotha en Eisenach.

Maar Thüringen biedt meer dan alleen culturele hoogtepunten. De deelstaat is gelegen in het midden van Duitsland, een gebied met vele bossen. Daarom wordt deze deelstaat ook wel het ‘Groene hart van Duitsland’ genoemd. Het Thüringer Wald is het bekendste natuurgebied. In de bergen kun je heerlijk wandelen en fietsen, in de winter kan er worden geskied. De Rennsteig, de oudste wandelroute van Duitsland, loopt door dit natuurgebied. En dan is er nog de meest iconische bezienswaardigheid van Thüringen: de Wartburg. Kortom een deelstaat die absoluut de  moeite waard is om te ontdekken.

De beste tips voor jou

Alle bestemmingen in Thüringen

Eisenach

Eisenach

Eisenach is één van de Luthersteden en is beroemd door de Wartburg. Het is tevens de geboorteplaats van Johann Sebastian Bach.

Erfurt

Erfurt

Erfurt is de hoofdstad van de deelstaat Thüringen en is tevens één van de oudste steden van Duitsland.