Saksen-Anhalt

Misschien is Saksen-Anhalt niet heel bekend als een vakantiebestemming, er valt ongelooflijk veel moois te zien in deze deelstaat. In de zuidwesten ligt de Harz, een prachtige regio waar je kunt genieten van prachtige natuur. De afgelopen jaren is het een populair wandelgebied geworden. Wandel bijvoorbeeld de Hexenstieg, want volgen de legendes dansten er in de Harz heksen. Een andere interessante wandelroute is de Harzer Grenzweg, langs de voormalige Duits-Duitse grens. Maar in de Harz vind je ook talloze pittoreske kleine steden vol vakwerkhuizen zoals Quedlinburg en Wernigerode. Andere steden die je kunt bezoeken in deze deelstaat zijn Maagdenburg, Halle, Wittenberg en Dessau. Duitsland heeft veel wijngebieden. De meest noordelijke ligt in Saksen-Anhalt rond Freyburg en Naumburg.

Saksen-Anhalt heeft daarnaast een rijke geschiedenis. De eerste Duitse keizer woonde hier, beroemde musici zoals George Frederic Händel en Georg Philipp Telemann zijn hier geboren. Kunst, cultuur, natuur en mooie legendes. Deze deelstaat is een mooie vakantiebestemming met veel afwisseling.

De beste tips voor jou

Alle bestemmingen in Saksen-Anhalt

Wernigerode

'De bonte stad van de Harz'. Een stad aan de voet van de Brocken met tal van prachtige vakwerkhuizen uit de middeleeuwen.