Over Duitsland-Reistips.nl

Duitsland-Reistips.nl is een inspiratieblog over reizen door Duitsland. Op deze website ga ik op zoek gaan naar de mooiste plekjes van ons buurland. Ik hoop jullie te inspireren om Duitsland ook te bezoeken. Duitsland is goed bereikbaar, ontzettend veelzijdig, heeft een rijke geschiedenis, veel culturele bezienswaardigheden, prachtige natuur en je kunt er heerlijk eten (en drinken). Op onze site vind je informatie over de steden, handige tips en leuke adresjes.

Waarom Duitsland?

Waar komt die liefde en passie voor Duitsland toch vandaan? Eigenlijk heel simpel. Mijn moeder komt uit Mulda en is opgegroeid in de DDR, het voormalige Oost-Duitsland. Hoewel mijn zus nog in Dresden geboren is, ben ik zelf in Nederland ter wereld gekomen. Toen ik nog een klein kind was gingen we met de gehele familie met enige regelmaat naar Oost-Duitsland. Hier hadden we immers nog voldoende familie wonen. Als groot autoliefhebber keek ik mijn ogen altijd uit, want hier reden nog merken als Trabant en Wartburg. Ik heb altijd gezegd dat ik ooit ook zo’n auto zou gaan rijden, een droom die in 2008 zou uitkomen.

De liefde voor het oosten van Duitsland is altijd gebleven en met name van de deelstaat Saksen wordt ik enthousiast. Door de jaren heen heb ik Duitsland met enige regelmaat bezocht. Leuke stedentrips, pittoreske dorpen, prachtige natuurgebieden en sfeervolle kerstmarkten. Duitsland heeft ongelooflijk veel te bieden en er valt nog zo veel te ontdekken. Al deze ervaringen zal ik gaan verzamelen op deze website.

Over Danny van der Meijden

Mijn naam is Danny van der Meijden (1985) en ik woon in het Noord-Brabantse Geldrop. Reizen is mijn grootste passie. Mijn eerste verre reis ging naar Tunesië in 1993. Daarna ging ik samen met mijn familie jaarlijks naar Turkije. Het reisvirus werd pas echt aangewakkerd toen ik in 2006 naar Mexico ging. Een jaar later maakte ik een roadtrip door Costa Rica en ging ik een half jaar stage lopen op Curaçao.

Voor een schoolproject bundelde ik mijn reisverhalen en foto’s op een website. Ik had destijds nooit verwacht dat dit de start zou zijn van mijn reisblog Reizen & Reistips. Sinds 2015 ben ik steeds meer tijd gaan besteden in het reizen en mijn website. In 2024 won ik met Reizen & Reistips zelfs de Golden Pen Award. Een eervolle vermelding waar veel waardering uit spreekt.

Ik zoek graag bestemmingen op buiten de gebaande paden. De combinatie van steden en natuur vind ik ideaal. Natuurlijk hou ik van verre reizen. Bolivia, Patagonië en Kirgizië waren geweldige ervaringen. Maar ik zoek het ook wat dichter bij huis. En dan is Duitsland absoluut één van mijn favoriete bestemmingen.